Zanimljivosti

Mašine za pranje čaša i posuđa – vodič za kupovinu

Svakom ozbiljanom ugostiteljskom objekatu neophodna je profesionalna mašina za pranje čaša i posuđa. To je zato što mašina za pranje posuđe veoma brzo i lako opere ogromnu količinu posuđa za samo par minuta. Ali ono što je najbitnije, posuđe je vrhunski oprano i dezinfikovano, a sa njom imate i ogromnu uštedu energije i resursa. Osim ogromne uštede električne energije, mašina troši manju količinu vode i deterdženta nego ručno pranje. Mašine za pranje čaša i posuđa uvek će vam obezbediti čisto i sjajno posuđe. Ograničenje ne postoji, u njoj možete oprati čaše, tanjire, lonce, šerpe, pribor, svo posuđe koje se koristi u jednom ugostiteljskom objektu. Ukoliko imate u planu da investirate u jednu profesionalnu mašinu za pranje čaša i posuđa, ovde ćete naći korisne savete koji će vam pomoći u samom odabiru.

U skladu sa vašim potrebama možete odabrati profesionalnu mašinu za pranje čaša i posuđa. One se proizvode u nekoliko dimenzija:

Moć Winterhalter mašine

PODPULTNE MAŠINE ZA PRANJE POSUĐA

Mala, fleksibilna, mašina za pranje čaša, posuđa i pribora za jelo, jedna za sve – savršena podpultna mašina za pranje UC serija Winterhalter. Za najviše zahteve u pogledu čistoće i higijene.

UC je potpuno prilagođena posuđu koje upotrebljavate, a zahvaljujući različitim dimenzija odgovara svakom prostoru.

Winterhalter mašine iz UC serije štede i do 25% više vode nego prethodne serije. Na ovaj način smanjujete potrošnju struje kao i potrošnju sredstava za pranje i ispiranje.

Ove mašine koriste energiju tople vodene pare za zagrevanje hladne ulazne vode. To značajno smanjuje potrošnju energije, snižava pogonske troškove i obezbeđuje da pri otvaranju mašine skoro i ne izlazi vlažno-topla vodena para. Za samo par minuta posuđe u mašini je oprano, osušeno i spremno za serviranje.

Na prednjoj strani nalazi se pametan displej koji osetljiv na dodir i veoma jednostavan za korišćenje kao i ergonomska ručica na vratima.

Ukoliko želite dugoročne savršene rezultate pranja, mašina UC serije vam to garantuje. Za najviše zahteve u pogledu čistoće i higijene ali i najviše zahteve u pogledu kvaliteta i sigurnosti.

Ukoliko je vaša misija blistavo čisto posuđe, Winterhalter je pravi izbor za vas.

MAŠINE ZA PRANJE KUHINJSKOG POSUĐA

Tamo gde pranje postaje izazov, mašina za pranje kuhinjskog posuđa je u svom elementu. Tamo gde se priprema, obrađuje, sprema hrana i gde je zaprljanost posuđa ektremno tvrda UF serija proizvođača Winterhalter tu je da olakša rad u kuhinji.

Zaprljane daske za sečenje i kuhinjski alati, lepljive činije i varjače, šerpe sa skorelim masnoćama i GN posude, zagoreli tiganji i plehovi za pečenje, za UF mašinu ne prestavljaju prepreku, jer ona uklanja ektremno otpornu i tvrdokornu nečistoću. Sa visoko efikasnim sistemom pranja i pritiskom vode do jednog bara, kao i programom za omekšavanje, savršeno je prilagođena za profesionalno pranje kuhinjskog posuđa. 

Mašine za pranje kuhinjskog posuđa Winterhalter

Oni koji rade sa belančevima i skrobom znaju da ukoliko bez predpranja hladnom vodom pokrenete mašinski proces pranja vrelom vodom, nečistoća na posuđu se zapekne i zalepi. Zato sve mašine za pranje UF serije nude mogućnost pretpranja hladnom vodom, pre samog ciklusa pranja. Čista, hladna voda rastvara sve nečistoće. To garantuje higijenski besprekoran rezultat pranja i smanjuje napore koji su potrebni za ručno pranje.

Touch screen i startni taster za brzo aktiviranje, preklopiva vrata, kolica za korpe i preklopiva korpa čine rukovanje UF mašinom jednostavnim i posebno ergonomskim.

UF serija proizvođača Winterhalter – mašine za pranje crnog posuđa, sigurno će olakšati rad u vašoj kuhinji.

PROTOČNE MAŠINE ZA PRANJE SUDOVA

Brze, ekonomične, efikasne i neumorne. Ukoliko se bavite hotelijerstvom ova mašina je pravi izbor za vas.

Ujutro doručak na švedskom stolu, zatim ručak a potom i večera, bez prestanka različito posuđe. Za to su potrebne odgovarajuće mašine za pranje posuđa, one koje ne prave pauzu od jutra do večeri. Za raznovrsno posuđe koje obeležava radni dan u hotelu, potrebna je mašina za pranje posuđa koja će savladati sve to na pozdan način.

Ukoliko su vam potrebni savršeni rezultati kod najrazličitijih vrsta posuđa, bez potrebe za ručnim poliranjem čaša i pribora za jelo, koje oduzima dosta vremena, sve to pružiće vam protočne mašine za pranje čaša i posuđa.

Kada korpe napunite prljavim posuđem na ulaznom stolu, počinje ciklus pranja a na drugoj strani izlazi čisto posuđe. Ukoliko želite da sve bude usklađeno bez kompormisa sa  PT serijom je to moguće.

Ekonomične i povoljne u pogledu troškova, potpuno pouzdane i momentima najvećeg opterećenja. Dostupna je u tri različite veličine.

Mašine za pranje čaša sa haubom

TRAČNE MAŠINE ZA PRANJE SUDOVA

U hotelijerstvu i kolektivnoj ishrani kao što su menze, kantine, bolnice, ustanove za negu, škole, velike količine prljavog posuđa zahtevaju brzo i ekonomično pranje.

Ukoliko vaš ugostiteljski objekat zahteva pranje velike količine različitog posuđa tračne mašine su idealno rešenje za vas.

Tračne mašine mogu biti:

  • Kompaktna protočna mašina sa transportom korpi CTR
  • Mašina sa transportom korpi sa više tankova MTR
  • Mašina za pranje sa tračnim transportom MTF

KOMPAKTNA PROTOČNA MAŠINA SA TRANSPORTOM KORPI CTR

U kuhinji za pranje posuđa uglavnom ima veoma malo prostora. Ipak u udarnim terminima tokom dana, kada je količina posuđa za pranje velika, vama je neophodna mašina koja će na veoma malom raspoloživom prostoru oprati veliku količinu posuđa, brzo ali i ekonomčno. Sve je moguće. Upravo takva mašina je mašina sa transportom korpi CTR koja omogućava veliki kapacitet pranja uz kompaktne dimenzije koje naknadno možete proširiti. Do 195 korpi na sat, uz minimalnu potrošnju vode i električne energije, pruža odlične rezultate.

Uprkos velikom kapacitetu korpi, potrošnja vode prilikom ispiranja je smanjena za 50% – na minimum od samo 130 litara na sat. To omogućava upravljanje količinom vode za ispiranje. Na taj način perete na izuzetno ekonomičan i ekološki način. Savršeno je rešenje za 100 do 400 ljudi na ishrani. CTR mašina garantuje odlične rezultate pranja i kod velike količine posuđa.

Transpornte mašine za pranje čaša i posuđa

MAŠINA SA TRANSPORTOM KORPI SA VIŠE TANKOVA MTR

MTR mašina je idealno rešenje za hotele, restorane, male kantine i ustanove za negu.  Sistem pranja je ekstremno efikasan jer tako garantuje čistoću i higijenu na visokom nivou čak i kod velike količine posuđa. Zahvaljujući inovativnoj tehnologiji ima ugrađenu ekonomičnu funkciju. To znači da u zoni ispiranja, voda koja je potrebna za MTR mašinu, smanjuje se na minimum. Na taj način smanjuje se potrošnja hemijskih sredstava za pranje i energije. Veća ekonomičnost uz minimalne troškove.

MAŠINA ZA PRANJE SA TRAČNIM TRANSPORTOM MTF

Mašina tračnog transporta namenjena je za veliku količinu posuđa. Izrađuje se po meri sa tračnim transportom ili više tankova. Tamo gde je posluživanje hrane svakodnevno i konstantno, svakim danom, za posuđe iste vrste, ova mašina pouzdano će obaviti posao. Namenjena je za najviše higijenske standarde. Zahvaljući specijalnom programu i delovima opreme, ispunjava sve zahteve prema DIN standardu. Sa ovom mašinom ostvarićete značajnu uštedu vode, energije ali vremena koje je potrebno za pranje velike količine posuđa. Pored toga što je štedljiva i pouzdana ova snažna mašina veoma je jednostavna za rukovanje.

Mašine za pranje čaša i posuđa – kompletna ponuda u Tehno i oprema

Naša kompanija je distributer Winterhalter mašina za pranje čaša i sudova. U našoj ponudi su svi modeli koji su opisani u tekstu.

Opremanje ugostiteljskih objekata je dinamičan i zahtevan posao. Pre odabira profesionalne opreme za vašu kuhinju trebate biti dobro informisani o svemu, kako bi bili sigurni da investicija u koju ulažete donosi dobre rezultate. Nadamo se da smo vam ovim tekstom pomogli u odabiru mašine za pranje čaša i posuđa i da ste pronašli onu koja odgovara vašim zahtevima. Ukoliko vam je potrebno još informacija o ovim proizvodima, slobodno nam pišite na: info@tehnoioprema.com