Prikaz 1–20 od 39 rezultata

Bočna traka

Ledomati za profesionalnu upotrebu

Ledomati su uneli revoluciju u ugostiteljstvo. Zamislite samo ovu situaciju: 40 stepeni napolju, a vi pijete piće bez leda… Zvuči strašno, jel da?

Nekada se led prevozio brodovima iz hladnih oblasti, najčešće sa Grenlanda i sa severnog pola, i mogli su ga priuštiti samo najbogatiji. Od nastanka ledomata, on je postao dostupan svima, pa je danas nemoguće zamisliti piće bez leda po velikoj vrućini, ili čašu omiljenog viskija bez leda.

Ali, ne proizvodi svaki ledomat isti oblik leda. A nije ni svaki led za svako piće. Pa hajde da vidimo koje sve vrste leda mogu izaći iz ovih aparata.

Ledomati

Ugostiteljska kocka leda – Gourmet cube

Najpopularniji oblik leda u restoranima, barovima, kafićima… Ovaj oblik  je jako popularan zbog:

  • kocka leda je kristalno bistra
  • tvrda i dugotrajna kocka
  • brzo rashlađuje piće a sporo se rastapa
  • odličan za skladištenje u hladnjačama na temperaturi od -15°C

Ugostiteljska kocka leda najčešći je izbor investitora.

Ledomati Joly ICe JS serije proizvode bistre kocke leda

Puna kocka leda

Puna kocka leda nema bistrinu ugostiteljske kocke, ali, njena odlika je čvrstoća i sporo otapanje. Idealan izbor za žestoka alkoholna pića.

Ledomati za šuplju kocku leda

Idealna za gazirana pića, sokove, koktele, i sva pića koja zahtevaju brzo hlađenje. Njena struktura je takva da piće može da dođe do njene sredine veoma lako, što pomaže u brzom otapanju.

Ledomati mrvljeni led

Mrvljeni led je našao široku primenu u svim granama ugostiteljstva. Veoma je pogodan za čuvanje i izlaganje ribe, kible za vino i šampanjac, švedske stolove…

Depoziti za led

Kada vam je potrebna velika količina leda u kratkom vremenskom periodu, depoziti za led su odlično rešenje. Zbog svoje termoizolovane strukture, mogu veoma dugo da čuvaju led. Napravljeni za korišćenje sa modularnim ledomatima.

Velikih kapaciteta, od 129kg do 478kg.