Prikazani svi od ukupno 7 rezultata

Bočna traka

Pica peći – od tradicionalnog do modernog

Prve pica peći koristile su drvo kao energent, a za mnoge su i danas ovo jedine prave pica peći. Za rukovanje ovim pećima potreban je dobar majstor, koji ume da „založi“ i održava dobru vatru tokom celog dana. Sa druge strane, pica je dostigla vrhunac popularnosti zahvaljujući pica pećima na plin, a danas se sve češće koriste one na struju.

U zavisnosti od energenta koji koriste, pica peći postižu različite performanse, pa je veoma važno izabrati onu koja će odgovarati vašim potrebama.

Pica peći na drva

Neki ljudi smatraju da je jedina prava pica ona iz pica peći na drva. U njoj se sprema veoma popularna Napolitanska pica, koja zahteva visoku temperaturu za svoju pripremu. Temperatura se u ovim pećima kreće od 450°C do 485°C, što omogućava brzo pečenje, koje zahteva Napolitanska pica.

Kao što smo već rekli, ovaj tip pećnice zahteva dobrog i iskusnog majstora, koji ume da održava potrebnu temperaturu, i ume da proceni kada je potrebno ubaciti još neko drvo.

Pečenje pice u pica peći na drva

Pizza peći na plin – tradicionalne

Ovaj tip peći dizajniran je gotovo isto kao i peć na drva, s tim što je jednostavnost na strani pećnice na plin. Poseduje gorionik velike snage, a podešavanje temperature je veoma lako.

Ovaj tip peći omogućio je popularizaciju pice širom sveta, jer se tek njenim nastankom pica proširila van Italije.

Ali, večita dilema je: za koju se odličiti? Da li onu na gas ili drva?

Odgovor nije jednostavan. Mnogi objekti nemaju uslova za pećnicu na drva, pa se odlučuju za plinsku, koja se može povezati i na plinsku bocu, ako do objekta nije došao gasovod.

Pica peć na plin Pavesi

Kombinovane pica peći – za svačiji ukus

Ne možete da se odlučite da li je bolje koristiti pica peć na plin ili drva? Ovo je onda odlično rešenje! Zašto ne koristiti oba.

Ovaj tip peći ima gorionik na gas postavljen suprotno od ložišta za drva. Najčešće se koristi tako što se peć prvo zagreva na gas, dok ne postigne zadatu temperaturu, a zatim se koriste drva, kako bi pica imala onaj tradicionalni šmek.

Pica peći na struju

Pećnice na struju su veoma jednostavne za korišćenje, poseduju elektronsku kontrolu temperature, što daje stabilnost. Kvalitetna termoizolacija kojom su obložene doprinosi još boljem održavanju temperature, ali i obezbeđuje ekonomičnost.

Električni grejači brzo reaguju na pad temperature. Prosečno vreme pečenja pice je 2 minuta, a uglavnom je temperatura u njima liminirana na 450°C.

Mogu biti jednoetažne i dvoetažne, a na vama je da odlučite koji model vam više odgovara. Ove peći su pogodne i za pečenje hlebova, peciva, kolača…

Moretti Forni pica peći na struju

Etažne pica peći na gas

Kao i one na struju, i pećnice na gas mogu biti jednoetažne i dvoetažne. Specijalni tubularni gorionici smešteni su ispod dvostrukog sloja šamotnih ploča. Veoma praktične. Lako podesiva temperatura.

Neapolis Moretti Forni – promena igre

Tradicionalno se smatra da je Napolitansku picu moguće ispeći samo u pica peći na drva. Ali, najsavremenije tehnologije promenile su igru. Moretti Forni Neapolis je peć koja je u potpunosti promenila igru.

Ovo je jedina peć na struju u kojoj je moguće ispeći napolitanu. Tajna se krije u visokim performansama ove pećnice.

Neapolis dostiže maksimalnu temperaturu od čak 510°C, a prosečno vreme pečenja pice u njoj je ispod 60 sekundi.

Dovoljno velika da peče čak 9 pica od jednom, postaće vaš najbolji saveznik. Njena jednostavnost korišćenja i brzina pečenja značajno mogu unaprediti vaše poslovanje.

Neapolis 510C jedina je pica peć na svetu koja postiže temperaturu veću od 500 stepeni