Prikaz 1–20 od 45 rezultata

Bočna traka

Profesionalna rashladna oprema

Rashladna oprema se koristi za  čuvanje namirnica i hlađenje pića, i neophodna je u svakom ugostiteljskom objektu. Postoji više oblika, veličina i namena rashladne opreme. Ono što je veoma bitno za gastronomiju jeste da ona mora da ispunjava HACCAP standarde, kako bi garantovala bezbednost namirnica.

Profesionalni frižideri

Osnovna namena ovih uređaja je očuvanje kvaliteta namirnica, kao i brzpristup namirnicama od kojih se priprema hrana. Postavljaju se u zoni pripreme hrane. U njima se čuvaju meso, mlečni proizvodi, povrće, voće i sve ostalo što se koristi za prirpemu jela i dezerta.

Mogu imati jedna ili dvoja vrata. Našu ponudu profesionalnih frižidera možete pogledati OVDE.

Rashladni stolovi

Hladni stolovi su veoma praktično rešenje za gotovo sve kuhinje. Rashladna oprema u ovom obliku se pokazala kao najpraktičnija za upotrebu u svim vrstama profesionalnih kuhinja.

Obezbeđuju brz pristup namirnicama, i uglavnom se u njima čuvaju proizvodi koji se tokom dana najčešće koriste. Mogu imati vrata ili rashladne fioke, u zavisnosti od modela i potreba. Neki modeli imaju i sudoperu, što značajno štedi prostor u manjim kuhinjama.

Tu su i neke druge kombinacije, sa depozitorom za led, ili kombinovane varijante, gde jedan deo radi u plusu, a drugi u minusu, i obezbeđuje duboko zamrzavanje namirnica.

rashladni uređaji hladni stolovi

Pica stolovi

Pizza stolovi imaju radnu ploču izrađenu od granita ili mermera. Ispod radne ploče nalazi se rashadni deo, tako da su u osnovi hladni stolovi sa mermernom ili granitnom radnom pločom. Opciono, možete odabrati i neutralni deo za fermentaciju pica testa.

Takođe, postoje i modeli sa salatarama, gde se drže sastojci za picu. Našu ponudu pica stolova možete pogledati OVDE.

Blast Chiller – šok komore

Šok komore služe za brzo snižavanje temperature hrane. Na ovaj način se namirnicama produžava rok trajanja. Blast Chiller omogućava kuvarima da zamrzavaju hranu, otapaju je i serviraju u gotovo istom kvalitetu kao i svežu.

Prednosti šok komora su:

  • Brzo hlađenje prirpemljenih jela
  • Čuva hranjive materije iz namirnica
  • Rok trajanja se hrane se produžava
  • Onemogućava brzi rast bakterija

Više o ovim proizvodima pogledajte OVDE.

Dry Ager

Tehnika suvog zrenja mesa, kojom se postiže savršena mekoća mesa – proteinski bogatog i intenzivnog ukusa, poznata je u svetu gastronomije kao „dry aging“ metoda. Ovaj princip starenja mesa odnosi se na sasvim prirodan proces u kojem se sveže, neotkošteno meso smešta u posebne frižidere pod posebno kontrolisanim uslovima.

Ovde dolazi do zrenja mesa, gde u određenom vremenskom periodu prirodni enzimi prodiru do najtvrđih delova mesa, omogućavajući da vezivno tkivo omekša, a da se suvišna voda eliminiše (dužina sazrevanja zavisi od vrste mesa i kreće se od 28 do 40 dana).

Pogledajte našu ponudu.

Vinski frižideri

Frižideri za vino imaju dvostruku namenu: mogu se koristiti za hlađenje vina, ali i za izlaganje. Flaše se mogu ređati vertikalno ili horizontalno, a kod nekih modela flaše su u nagnutom položaju, što kompoziciji daje ekskluzivnost.
Frontalna vrata su staklena, a model MARILYN Tecfrigo ima i bočne stranice od stakla.

Vitrine za kolače

Vitrine za kolače osim što omogućavaju neophodnu temperaturu za čuvanje ovih proizvoda, pružaju i mogućnost izlaganje kolača sa dobrom preglednošću za kupce.

Za razliku od ostalih uređaja za hlađenje, koji uzimaju i deo vlage iz prostorije, kod vitrina za kolače je ovo svedeno na minimum, zbog specifičnih tehnoloških rešenja.

Vitrine za sladoled

Vitrine za sladoled omogućavaju čuvanje ovog specifičnog proizvoda. Pravi uslovi su neophodni kako bi sladoled zadržao kvalitet i pravi ukus. Pored hlađenja, ovi rashladni uređaji imaju i svrhu izlaganja proizvoda.

Profesionalni aparati za sladoled

Aparati za soft sladoled, ili kod nas poznatiji kao sladoled na točenje. Ova poslastica je popularna svuda u svetu, zato što se dobija potpuno svež proizvod na licu mesta.