Winterhalter

Kako podesiti profesionalnu mašinu za pranje posuđa za najbolje rezultate?

Profesionalne mašine za pranje posuđa su ključni deo opreme svake kuhinje, bilo da je u pitanju kafić, hotel, restoran ili bilo koji drugi ugostiteljski objekat. Kvalitetna profesionalna mašina za pranje posuđa neophodna je za efikasnost i produktivnost kuhinje, kao i za dugoročnu uštedu novca i vremena.

Međutim, samo odabir prave mašine nije dovoljan – važno je znati i kako je pravilno podesiti kako bi se postigli najbolji rezultati pranja posuđa i produžio vek trajanja mašine. Zbog toga je važno da se pažljivo prouče uputstva za korišćenje i da se pravilno obuči osoblje koje će koristiti mašinu. Uz adekvatnu podršku i obuku, vaša investicija će se sigurno isplatiti.

Podešavanje temperature za visoku efikasnost

Pravilno podešavanje temperature je ključno za postizanje najboljih rezultata pranja posuđa. Temperature koje su previsoke mogu znatno oštetiti vaše posuđe, dok temperature koje su preniske mogu dovesti do neefikasnog pranja i lošijih rezultata. Preporučljivo je koristiti temperaturu od oko 55 stepeni Celzijusa za pranje, dok se temperature za ispiranje mogu podešavati na niže vrednosti.

Iskoristite energiju efikasno sa Winterhalter UC mašinom koja može biti opremljena „Energy“ funkcijom i koristi toplotu od korišćene pare za zagrevanje hladne vode. To znatno smanjuje potrošnju energije i troškova, a takođe sprečava ispuštanje vlažne pare pri otvaranju mašine.

S druge strane, protočna mašina PT ovog brenda ima integrisanu opciju EnergyLight koja omogućava povrat toplote iz otpadne vode. Izmenjivač toplote koristi energiju otpadne vode za zagrevanje hladne ulazne vode, što omogućava umanjenje troškova energije i do 10%.

Prilagođavanje hemijske doze za perfektno posuđe

Pravilno podešavanje hemijske doze za pranje posuđa je relevantno za postizanje najboljih rezultata i dugoročne efikasnosti vaše profesionalne mašine za pranje posuđa. Prekomerna doza može dovesti do prevelike potrošnje hemijskih sredstava, dok nedovoljnim doziranjem možete proizvesti efekat loših rezultata pranja. Imajući ovo u vidu, važno je da pravilno prilagodite hemijsku dozu u skladu sa vrstom posuđa, stepenom prljavštine i tvrdoćom vode.

Winterhalter nudi širok izbor hemijskih sredstava prilagođenih potrebama vaše profesionalne mašine za pranje posuđa, koje su dizajnirane da pruže najbolje performanse i efikasnost. Korišćenjem Winterhalter hemijskih sredstava za pranje i ispiranje, možete biti sigurni da ćete dobiti optimalne rezultate pranja i produžiti životni vek vaše profesionalne mašine za pranje posuđa.

Bez naslaga uz adekvatnu pripremu vode

Neizostavan je uticaj vode na pravilno funkcionisanje vaše mašine za pranje posuđa, kao i na kvalitet posuđa. Preporuka je koristiti vodu srednje tvrdoće i pravilno je filtrirati kako bi se sprečilo taloženje kamenca.

Uz adekvatno omekšanu vodu, sprečićete naslage kamenca i zaštititi mašinu za pranje od oštećenja. Ovako pripremljena voda omogućava manje korišćenje sredstava za pranje i ispiranje što doprinosi efikasnosti i produžetku životnog veka mašine.

Takođe, delimično ili potpuno smanjenje sadržaja soli u vodi obezbeđuje značajno poboljšanje rezultata pranja. Winterhalter nudi rešenja za opciju koja vama odgovara, te možete biti sigurni da će vaše posuđe biti perfektno čisto.

Za one koji imaju najviše zahteve u pogledu rezultata pranja, “reverzne osmoza” koju nudi Winterhalter omogućava otklanjanje 98 % svih sastojaka koji su rastvoreni u vodi. Uz omekšanu i demineralizovanu osmoznu vodu, vaše posuđe će biti savršeno, bez naslaga i potreba za dodatnim poliranjem.

Zagarantovana dugoročnost uz adekvatno održavanje

Redovno održavanje profesionalne mašine za pranje posuđa je jako bitno da biste nesmetano mogli da je koristite i dobijete željeni rezultat. Korišćenje neodgovarajućih hemijskih sredstava, nepravilno rukovanje ili zanemarivanje rutinskog održavanja mogu dovesti do kvara mašine i smanjenja efikasnosti pranja posuđa.

U takvim slučajevima, važno je imati stručnjaka na raspolaganju koji će brzo reagovati na probleme i ponuditi adekvatna rešenja kako bi se održala funkcionalnost i optimalna performansa mašine. Na taj način se osigurava dugoročna efikasnost i kvalitetno pranje posuđa uz korišćenje preporučenih Winterhalter sredstava i pravilno podešavanje mašine.

Kvalitetno posuđe je bitno

Kvalitetno posuđe može značajno uticati na kvalitet pranja. Neka posuđe može biti previše osetljivo na visoke temperature ili jaka sredstva za pranje, pa je važno izabrati posuđe koje je kompatibilno sa mašinom za pranje posuđa. Takođe, obratite pažnju na čišćenje posuđa pre stavljanja u mašinu za pranje posuđa, kako biste uklonili sve ostatke hrane i smanjili rizik od ostataka hrane na posuđu nakon pranja.

Investicija koja se isplati – Winterhalter

Pravilno podešavanje profesionalne mašine za pranje posuđa može biti ključno za postizanje najboljih rezultata i smanjenje troškova na dugoročnom planu. Tehno i oprema inženjering je vodeća kompanija u Srbiji za profesionalno opremanje kuhinja, koja od samog osnivanja neguje partnerstvo sa Winterhalter kompanijom, eminentnim proizvođačem profesionalnih mašina za pranje posuđa.

Kao brend koji se ističe kvalitetom i pouzdanošću, Winterhalter je svakako preporuka za sve one koji žele da opreme svoje profesionalne kuhinje mašinama koje će imati najbolje performanse i dugotrajnost. Stoga, ako tražite najbolje rešenje za pranje posuđa u vašoj profesionalnoj kuhinji, Tehno i oprema i Winterhalter će vam zajedno dati najbolje smernice za adekvatan odabir mašine za vaš ugostiteljski objekat, a potom možete biti sigurni da će biti tu za sve neophodne obuke, servis i savete kako bi vaša mašina dugoročno postizala najbolje rezultate.