Zanimljivosti

Kako konvektomati mogu uštedeti vreme u kuhinji?

Konvektomat je neizostavan uređaj u radnom ambijentu svakog profesionalnog kuvara, jer mu omogućava da brzo i efikasno pripremi više različitih vrsta hrane. Sposobnost konvektomata da ravnomerno peče, kuva i peče bez masnoće, omogućava pripremu hrane vrhunskog kvaliteta koja je savršeno ispečena i sočna. Zbog svojih brojnih funkcija, konvektomati su neizostavni alat za svakog kuvara koji želi da se istakne u svojoj kuhinji i pruži vrhunsku uslugu svojim klijentima.

Kome je potreban konvektomat?

Ovo je jedan moderan kuhinjski uređaj koji koristi konvekcijsku i parnu tehnologiju za pripremu hrane. On omogućava ravnomerno pečenje hrane, pečenje i kuvanje bez masnoće i održavanje prirodne vlage hrane, što rezultira zdravijim i ukusnijim obrocima.

Konvektomati su idealni za kuhinje u restoranima, hotelima, bolnicama i drugim ustanovama koje pripremaju velike količine hrane. Ko ih može priuštiti i u kućnim uslovima, jako su popularni zbog svoje brzine i jednostavnosti upotrebe, čime se značajno štedi vreme i smanjuje potreba za nadgledanjem procesa pripreme hrane. Svojim brojnim funkcijama i prilagodljivim postavkama, konvektomati su sve popularniji izbor većine profesionalnih kuvara.

Brza priprema hrane

Koristeći konvekcijsku tehnologiju koja omogućava ravnomerno pečenje i kuvanje hrane, konvektomati omogućavaju znatno bržu i efikasniju pripremu različitih vrsta jela. Oni koriste ventilator za cirkulaciju vrućeg vazduha, što omogućava bržu pripremu hrane. Konkretno, kada pečete meso u konvektomatu, možete smanjiti vreme pečenja za oko 25% u odnosu na tradicionalni način pečenja u pećnici.

Jedan uređaj – mnogo hrane istovremeno

Vaši kuvari neće imati potrebe za višekratnom pripremom hrane. Koje olakšanje! Ovo je moguće zahvaljujući konvekcijskoj tehnologiji koja omogućava ravnomerno pečenje hrane i proizvodnju velike količine hrane istovremeno, bez obzira na to koja vrsta hrane se priprema.

To znači da će kuvari moći da pripremaju obroke u većim količinama i uštedeti značajno vreme koje je inače potrebno za pripremu različitih jela, čime se olakšava rad u kuhinji i ubrzava proces pripreme hrane. Konvektomati takođe omogućavaju uštedu prostora u kuhinji jer je moguće pripremiti više hrane u jednom uređaju, umesto da se koriste različiti aparati za različite namirnice.

Konvektomati imaju veći unutrašnji prostor u odnosu na tradicionalne pećnice, to je upravo i razlog zbog kojeg možete pripremati veće količine hrane u isto vreme.

Intuitivna tehnologija za više zadataka u kuhinji

Konvektomati su opremljeni automatskim postavkama koje omogućavaju preciznu kontrolu temperature i vremena pripreme hrane. Ova funkcija eliminiše potrebu za stalnim nadgledanjem procesa pripreme hrane i omogućava kuvarima da se usredsrede na druge zadatke u kuhinji. Uz preciznu kontrolu temperature, konvektomati osiguravaju ravnomerno pečenje i kuvanje hrane bez potrebe za okretanjem ili pomeranjem hrane. Ono što je posebno korisno kod ovih automatskih postavki je to što one mogu biti programirane prema specifičnim receptima, koje se unapred integrišu u sistem i uz intuitivnu tehnologiju dobijate brze i zdrave obroke. Sve ove funkcije olakšavaju rad u kuhinji, smanjuju mogućnost grešaka pri pripremi hrane i doprinose bržoj pripremi hrane.

Pečenje bez masnoće za manje prljavog posuđa

Jedna od ključnih prednosti korišćenja konvektomata je mogućnost pripreme hrane bez dodavanja masnoće. Ova funkcija smanjuje potrebu za kvašenjem i pranjem masnog posuđa, što značajno smanjuje vreme potrebno za čišćenje posuđa. Konvektomati takođe imaju ugrađene sisteme za samočišćenje, što dodatno olakšava održavanje i čišćenje nakon pripreme hrane. Zbog toga, ovi izvanredni uređaji ne samo da štede vreme u pripremi hrane, već i u procesu čišćenja i održavanja.

Ušteda vremena znači UŠTEDA NOVCA

Korišćenje konvektomata u kuhinji značajno smanjuje vreme, a samim tim i energiju potrebnu za pripremu velike količine hrane. Ovi uređaji omogućavaju brže i ravnomernije pečenje hrane, što znači da se vreme pečenja može smanjiti za 20-30% u odnosu na tradicionalne pećnice. Temperatura se ravnomerno raspoređuje po celoj površini, tako da nema potrebe za okretanjem hrane, stavljanjem u drugi red i potrebe za stalnom pažnjom nad procesom pečenja.

Takođe, konvektomati troše manje energije od tradicionalnih pećnica, što samim tim znači da pored toga što dobijate uštedu vremena, sačuvaćete i novac. Kombinacija brzine pripreme hrane i manje potrošene energije čini konvektomate savršenim izborom za svaku kuhinju.

Pripremiti ogromne količine raznovrsnih jela, bez konstantnog nadgledanja procesa koje čuva dragoceno vreme, san je svakog kuvara. Sinonim za beskompromisni kvalitet definitivno su MKN konvektomati, renomiranog nemačkog brenda, tako da imate na umu ovu investiciju, sa ovim konvektomatima koji prave razliku nećete pogrešiti.

Uz dobar konvektomat, kuhinjski stres postaje stvar prošlosti, a vaša kreativnost u kulinarstvu dobija novu dimenziju.