Winterhalter

BERTOS PROFESIONALNI ŠPORETI

Ako je kuhinja centar jednog ugostiteljskog objekta, onda je profesionalni šporet srce kuhinje. Nijedan kuhinjski uređaj nije toliko poželjan kao šporet. Ali ne bilo kakav!

Šporet je bez sumnje jedan od najznačajnijih i neophodnih elemenata svake profesionalne kuhinje. Zato vam u nastavku vam otkrivamo na šta sve trebate obratiti pažnju prilikom odabira profesionalnog šporeta za vašu kuhinju.

Profesionalni šporet je osnovni element termičkog bloka svake savremene profesionalne kuhinje i služi za pripremu svih vrsta hrane. Za masovnu pripremu hrane u ugostiteljstvu, neophodno je voditi računa da vaša kuhinjska oprema bude izdržljiva ali i takva da odgovori najteže zahteve kuvara čak i u otežanim uslovima, bez straha od zastoja.

VRSTE PROFESIONALNIH ŠPORETA

Bertos profesionalni šporeti ovog italijanskog brenda, svojim dizajnom predstavljaju spoj praktičnih i inovativnih rešenja, sadrže važne komponente koje poboljšavaju ergonomiju, funkcionalnost i sigurnost u kuhinji. Bertos nudi rešenja koja zadovoljavaju potrebe tržišta.

Profesionalni šporeti se dela na:

  • Električne
  • Indukcione šporete
  • Šporete na plin

Većina obroka se priprema na šporetu, zato kada birate šporete za vašu kuhinju, vodite računa o ekonomičnosti ovih uređaja. Kada govorimo o ekonomičosti to su svakako šporeti na plin ali i savremeni šoreti na struju, koji su se pokazali kao veoma ekonomični. Ukoliko su zahtevi vašeg restorana brza priprema hrane ali i niska potrošnja energije, indukcioni šporeti su pravi izbor za vas. Pored potrošnje energije vodite računa i o broju gorionika (ringli). Ukoliko šporet u vašem objektu treba da zadovolji veliku kolčinu posla, odaberite šporet sa većim brojem gorionika. Bertos profesionalni šporeti mogu imati dva, četiri ili šest gorionika.

Italijanski proizvođač termo opreme Bertos u svom asortimanu ima serije 600, 700 i 900. Razlika u ovim serijama je u dimenzijama proizvoda. Tako recimo serija S600 ima dubinu 60cm, s700 ima dubinu 70cm i S900 90cm.

Serija 600

Ukoliko opremate manje kuhinje restorana ili fast food-ove PLUS 600 zadovoljiće sve vaše potrebe. Bertos 600 je linija kompaktnih šporeta bez kompromisa u pogledu kvaliteta i veoma originalnog stila. Garantuje odlične rezultate i trajne performanse a zahvaljujući glatkoj površini, čišćenje je brzo i efikasno bez potrebe za agresivnim sredstvima za čišćenje. Preciznost podešavanja teperature omogućavaju bezbedan rad.

Bertos profesionalni šporeti

Serija 700

S700 je idealan za a la cart restorane. Potpuno je prilagodljiv i savršen na svakom radnom mestu. Inovativna tehnologija pruža punu satisfakciju za svaki zahtev uz savršen spoj kvaliteta i kreativnosti. Velika pažnja posvećena je praktičnosti i atraktivnom dizajnu koji je prikazan u svakom detalju: široke površine i glatki vrhovi za lakši rad, zaobljene ivice, rešetke i bočni deo u obliku polumeseca povećavaju eleganciju a u unutrašnje obrade napravljene su tako da budu higijenske, sa udobnim ručkama i kosim digitalnim kontrolama za lakšu upotrebu.

Linija 900

Hotelske i ketering kuhinje zahtevaju brzu pripremu velike kolikičine obroka. Zato je S900 prvenstveno namenjen njima. Svi unutrašnji i spoljašnji delovi su od nerđajućeg čelika AISI 304, pločama za kuvanje i bočnim panelima i ručkama. Gorionici su od livenog gvožđa koje je dizajnirao Bertos sa debelim mesionganim širenjem plamena, fiksiranim nepropusnim za tečnost. Visoka energetska efikasnost je zagarantovana jer mali prečnici raspršivača plamena omogućavaju uštedu gasa od najmanje 30% godišnje u poređenju sa tradicionalnim gorionicima. Zahvaljujući maksimalnoj energetskoj efikasnosti, indukciona tehnologija garatuje manji gubitak toplote i značajno smanjenje ukupnog vremena kuvanja.

Svi Bertos profesionalni šporeti se mogu sklopiti u takozvane termo blokove, čime dobijate celinu na kojoj se nalaze svi neophodni uređaji (friteze, roštilji, neutralni elementi).

Italijanska kompanija Bertos prisutna je na međunarodnom tržištu već 50 godina. Istraživačka laboratorija je srce kompanije, jedne od najnaprednijih u svom polju, sa vrhunskom tehnologijom koja garantuje pouzdanost, sigurnost, malu potrošnju i higijenu.

Bertos profesionalni šporeti napravljeni i testirani da traju. Bertos proizvodi se ne plaše godina koje prolaze. Samo najbolji čelik i stručnost tehničara su sastojci koji omogućavaju da vreme smatrate saveznikom.