PRIPREMA VODE – DEPURATORI

JEDNA ZA SVE

Bez mrlja na posuđu. Bez tragova na čašama. I bez naslaga kamenca u mašini. Za to je od odlučujućeg značaja kvalitet vode. Winterhalter nudi odgovarajuću pripremu vode.
Blistavo posuđe. Sjajan pribor za jelo. Briljantne čaše. Direktno iz mašine. Ove visoke zahteve ne mogu da ispune čak ni najbolje mašine za pranje i najefikasnija sredstva za pranje. Za to je potrebna priprema vode. Ona je važan element u Winterhalter celokupnom sistemu: Kvalitet vode se optimizuje zahvaljujući omekšavanju, demineralizaciji i reverznoj osmozi. Rezultat: bolji rezultati pranja i manje kamenca u mašini. Jasna stvar.

OMEKŠAVANJE

Omekšana voda. Osnova svake pripreme vode. Sprečava naslage kamenca i štiti mašinu za pranje od oštećenja. Istovremeno omogućava korišćenje manje sredstva za pranje i sredstva za ispiranje i da oba sredstva razviju optimalno dejstvo. Želite da poboljšate rezultat pranja, smanjite pogonske troškove i produžite radni vek mašine? U tome vam pomažu: integrisani omekšivač, MonoMatik 3 i DuoMatik 3.

DELIMIČNA DEMINERALIZACIJA

Mali potrebni prostor. Regeneracija bez otpadne vode. Efikasna, uz uštedu resursa. Delimična demineralizacija se zasniva na principu jonske razmene. Smanjenje sadržaja soli u vodi obezbeđuje značajno poboljšanje rezultata pranja. Želite dobre rezultate pranja i niske pogonske troškove? Rešenje: naše patrone za delimičnu demineralizaciju TE 15 i TE 20.

POTPUNA DEMINERALIZACIJA

Bez bilo kakvih naslaga na čašama, priboru za jelo i posuđu. Blistavi sjaj. I skoro da nije potrebno ručno dodatno poliranje. Kao što kaže sam naziv: Pri potpunoj demineralizaciji se iz vode eliminišu sve soli i minerali. Postupkom jonske razmene dobijate kvalitet destilovane vode. Želite savršene rezultate pranja? I da svedete na minimum vreme potrebno za naknadno poliranje? Naša preporuka: patrone za potpunu demineralizaciju VE 15 i VE 20.

REVERZNA OSMOZA

Čisto i blistavo posuđe. Direktno iz mašine. Potpuno bez ručnog dodatnog poliranja. Reverzna osmoza omogućava daleko najbolje rezultate pranja. U njoj se uklanja 98 % svih sastojaka koji su rastvoreni u vodi. Omekšana i demineralizovana osmozna voda sprečava pojavu svih vrsta naslaga na čašama, posuđu i priboru za jelo. Imate najviše zahteve u pogledu rezultata pranja? I želite kompletno da uštedite vreme koje je potrebno za poliranje? Imamo vrhunsko rešenje za vas: ugrađena reverzna osmoza UC Excellence-i kao i uređaji za reverznu osmozu AT Excellence-S, AT Excellence-M, RoMatik 210 i RoMatik 420.

PRIREMA VODE ZA ČAŠE

Bez linija. Bez mrlja. Savršeno čiste čaše. Blistavo sjajne bez dodatnog poliranja. Uređaji za pripremu vode za pranje čaša. Od proizvođača Winterhalter.
Čaše ništa ne opraštaju. Na njima se vidi sve: Čak i najmanji ostaci su ovde jasno vidljivi. Oni zamućuju staklo. I kvare uživanje u piću. Zbog toga je pranje čaša takođe vrlo usko povezana sa pripremom vode: Zahvaljujući smanjenju sadržaja soli i minerala u vodi, izbegavaju se vidljive naslage. Istovremeno je mašina zaštićena od štetnih naslaga kamenca. Pritom, Winterhalter ima odgovarajuće rešenje za različite zahteve u pogledu rezultata pranja: od savršene čistoće do blistavo sjajnih čaša. Direktno iz mašine. I bez dodatnog poliranja.

OPTIMALNA KOMBINACIJA ZA PRANJE ČAŠA

AT EXCELLENCE-S/-M

 • za najviše zahteve: eksterni uređaj za reverznu osmozu za mašine za pranje posuđa za ugradnju ispod pulta i protočne mašine za pranje posuđa
 • blistavi rezultati pranja bez naknadnog poliranja
 • konstantno visok kvalitet vode
 • optimalna zaštita mašine za pranje

TE 15 PATRONA

 • za visoke zahteve: patrona za delimičnu demineralizaciju za efikasnu pripremu vode
 • značajno bolji rezultati pranja zahvaljujući smanjenom sadržaju soli
 • regeneracija bez otpadne vode
 • potrebno malo mesta

PRIREMA VODE ZA PRIBOR ZA JELO

Bez naslaga. Bez mrlja. Savršeno opran pribor za jelo. Blistavo sjajan bez dodatnog poliranja. Uređaji za pripremu vode za pranje pribora za jelo. Od proizvođača Winterhalter.
Noževi, viljuške, kašike. Od nerđajućeg čelika, hroma ili srebra. Pribor za jelo predstavlja stil i kulturu ishrane. I on od prvog trenutka može da stvori pozitivan utisak. Ako je savršeno čist i blistavo sjajan. Winterhalter pokazuje kako se takav rezultat može postići bez mukotrpnog i dugotrajnog dodatnog poliranja: odgovarajućom pripremom vode za pranje posuđa. Specijalni uređaji eliminišu iz vode soli i minerale, tako da sredstvo za pranje i sredstvo za ispiranje mogu optimalno da deluju. Istovremeno, oni štite mašinu od naslaga i obezbeđuju dug radni vek. I: Oni obezbeđuju savršeno opran pribor za jelo. Blistav i briljantno sjajan. Direktno iz mašine. Spreman za postavljanje.

OPTIMALNA KOMBINACIJA ZA PRANJE PRIBORA ZA JELO

AT EXCELLENCE-S

 • za najviše zahteve: eksterni uređaj za reverznu osmozu za mašine za pranje posuđa za ugradnju ispod pulta i protočne mašine za pranje posuđa
 • blistavi rezultati pranja bez naknadnog poliranja
 • konstantno visok kvalitet vode
 • optimalna zaštita mašine za pranje

VE 15 PATRONA

 • Patrone za potpunu demineralizaciju, za efikasnu pripremu vodu, uz uštedu resursa
 • kompletno demineralizovana voda, zahvaljujući jonskoj razmeni
 • za blistavo sjajan pribor za jelo bez dodatnog ručnog poliranja
 • regeneracija bez otpadne vode
 • Kapacitet: 4000 litara (na 10 °GH)

PRIREMA VODE ZA POSUĐE

Bez tragova. Bez mrlja od vode. Savršeno oprano posuđe. Blistavo čisto i sjajno. Uređaji za pripremu vode za pranje posuđa. Od proizvođača Winterhalter.
Tanjiri, šoljice i činije. Šoljice i čaše. Za svako jelo i svaki napitak postoji odgovarajuće posuđe. Pored svoje osnovne funkcije, posuđe ima i estetski zadatak: Ono treba vizuelno da otvori apetit za ono što se na njega stavlja – i da to prezentuje na najbolji mogući način. Da bi to uspelo, postoje uređaji za pripremu vode za pranje posuđa: Oni su važan element u Winterhalter integralnom sistemu i obezbeđuju savršeno oprano posuđe. U zavisnosti od zahteva i kvaliteta vode na licu mesta, postoje različite varijante pripreme vode. Cilj je uvek isti: optimizovanje dejstva sredstva za pranje i sredstva za ispiranje i smanjenje naslaga kamenca. Za duži radni vek mašine. I blistav utisak kod vaših gostiju.

OPTIMALNA KOMBINACIJA ZA PRANJE POSUĐA

DUOMATIK 3

 • eksterni uređaj za omekšavanje, za bolje rezultate pranja
 • kontinuirano mekana voda, zahvaljujući dvema patronama izmenjivača jona
 • sprečava naslage kamenca i štiti mašinu za pranje
 • nisu potrebne pauze u regeneraciji
 • niski troškovi zahvaljujući pogonu bez struje

VE 20 PATRONA

 • Patrone za potpunu deminerallizaciju, za efikasnu pripremu vode, uz uštedu resursa
 • kompletno demineralizovana voda, zahvaljujući jonskoj razmeni
 • za blistavo čisto posuđe
 • regeneracija bez otpadne vode
 • Kapacitet: 5500 litara (na 10 °GH)

PRIREMA VODE ZA KUHINJSKO POSUĐE

Bez naslaga kamenca. Bez ostataka soli. Savršeno oprani kuhinjsko posuđe. Higijenski čisto. Uređaji za pripremu vode za pranje kuhinjskog posuđa. Od proizvođača Winterhalter.
Plehovi, radni pribor, sanduci. Nešto od toga je od osetljivih materijala. I skoro sve je prilično jako zaprljano. Pranje kuhinjskog posuđa je pravi primer uklanjanja tvrdokorne prljavštine. Međutim, važi jedno jednostavno pravilo: pranje treba da bude efikasno, koliko je potrebno, i pažljivo, koliko je moguće. Mašine za pranje proizvođača Winterhalter to postižu u kombinaciji sa odgovarajućim uređajima za pripremu vode: Oni redukuju minerale rastvorene u tvrdoj vodi i kontinualno obezbeđuju mekanu vodu. To ima više prednosti u isto vreme: Male doze sredstva za pranje i sredstva za ispiranje mogu da ostvare optimalni efekat. Poboljšani rezultat pranja obezbeđuje maksimalnu higijenu. Osim toga, mašina je trajno zaštićena od štetnih naslaga kamenca.

OPTIMALNA KOMBINACIJA ZA PRANJE KUHINJSKOG POSUĐA

DUOMATIK 3

 • eksterni uređaj za omekšavanje, za bolje rezultate pranja
 • kontinuirano mekana voda, zahvaljujući dvema patronama izmenjivača jona
 • sprečava naslage kamenca i štiti mašinu za pranje
 • nisu potrebne pauze u regeneraciji
 • niski troškovi zahvaljujući pogonu bez struje