Prikazani svi od ukupno 2 rezultata

Bočna traka

Dry Ager –frižideri za suvo zrenje mesa

Dry Ager – Suvo zrenje mesa je tehnika kojom se postiže  savršena mekoća mesa – proteinski bogatog i intenzivnog ukusa, poznata je u svetu gastronomije kao „dry aging“ metoda. Ovaj potpuno prirodan poroces sušenja mesa, obavlja se pomoću posebnih frižidera u kojima se obezbeđuju posebni uslovi. U određenom vremenskom periodu dolazi do zrenja mesa i tada prirodni enzimi omekšavaju vezivno tkivo a suvišna voda se eliminiše.

Čim stavite mesto u DRYAGER jedinicu, počinje hemijski proces. Enzimi počinju da razgrađuju strukturu tkiva i formiraju se proteini, što je prirodna promena koja dovodi do savršeno mekog mesa. Meso istovremeno gubi vlagu, a spoljni slojevi se isušuju i tako formiraju zaštitni premaz i pojačavajuč ukus.

Pravilno osušeno meso može spolja izgledati suvo i tamno, ali u sebi krije čaroban ukus. U zavisnosti od vrste mesa zavisi i dužina sazrevanja i kreće se od 28 do 40 dana. Ova metoda se ranije ostvarivala postavljanjem visećih komada mesa u kontrolisanom, pažljivo očuvanom, hladnjačkom okruženju a danas sve to imamo sa Dry agerom.

Dry Ager je frižider za suvo zrenje mesa

Dry Ager – vrhunska tehnologija zrenja mesa

Dry Ager je neprikosnovena tehnika zrenja mesa. Pored vanvremenskog dizajna postoje brojne prednosti ove tehnologije. Unutar Dry Ager kontejnera, meso zri pod konstantnim uslovima vlažnosti vazduha koja se kreće od 75% do 85% kao i optimalnoj temperaturi od 2°C. Ne postoji mogućnost za razvoj bakterija i gljivica unutar komore jer su uslovi unutar nje precizno kontrolisani, počev od vlažnosti vazduha do temperature.

Ovaj uređaj koristi DX AirReg sistem i ovo je prvi frižider za odležavanje mesa u kome se kombinuju filter sa aktivnim ugljem i UVC ventilatorni sistem za dezinfekciju. Na ovaj način steriliše se sav vazduh u svakom trenutku i onemogućava se pojava bakterija i klica.

Suvo zrenje mesa uz minimalne gubitke i uštedu

U ovim profesionalnim frižiderima sa kapacitetom od 20 i 100 kg osim govedine, moguće je zrenje mesa različitih vrsta: svinjskog, piletine, jagnjetine, ćuretine, suhomesnatih proizvoda pa čak i sireva i povrća. Osim toga, Dry Ager pruža i maksimalnu uštedu jer se gubitak kilaže mesa svodi na minimum: govedina gubi samo 7-8% nakon 4 nedelje zrenja, dok svinjsko meso 9-10% težine izgubi za 3 nedelje.

Ništa ne može zameniti kvalitetan komad mesa koji je dozrevao u idealnim uslovima i specijalnoj komori. O izvanrednim rezultatima koje pruža ova tehnologija govori hiljade zadovoljnih klijenata.

Dry Ager frižider može se koristiti za sve vrste mesa, pa čak i za sireve i povrće

O kompaniji Dry Ager

Ovu tehnologiju doneo je svetu jedan strastveni lovac i inženjer za rashladne uređaje – Manfred Landig. Vizijom talentovane osobe počinje svaka ideja i korak u budućnost. On je razvijao tehnologiju za sušenje divljači i napravio jedinstveno rešenje za suvo zrenje mesa. Kompaniju Dry Ager osnovanu 1982. godine koja se nalazi na jugu Nemačke, danas vodi Manfred Landig zajedno sa svojim sinovima Kristijanom, Aronom i Andreasom. Ljudi koji daju sve od sebe za svoje klijente.

Suvo zrenje mesa jedna je od najstarijih tehnika pripreme poznatih čoveku, koja zahteva strpljenje i vreme. To je proces koji se ne može ubrzati, ali nagrade su više nego vredne toga. Dobre stvari dolaze onima koji strpljivo čekaju – posebno kada je u pitanju meso.

Neka se u vašem restoranu meso iz Dry Ager komore tretira kao specijalitet vašeg restorana ali i onaj kojem se klijenti rado vraćaju.