Saveti stručnjaka

Saveti stručnjaka iz kompanije Winterhalter za kristalno čiste čaše

Vreme pranja

Prema Evropskom standardu DIN 10511 preporučeno vreme pranja je 90 sekundi da bi deterdžent mogao optimalno da deluje. Na taj način se postiže higijenski savršen rezultat pranja.

Savet: Kada perete čaše u mašinama Winterhalter UC ili PT serije, možete pomoću ekrana na dodir selektovati adekvatan program pranja.
Winterhalter rešenje: U programima za pranje čaša UC i PT serije, vreme pranja je prilagođeno određenim karakteristikama različitih čaša. Druga bitna podešavanja (doziranje deterdženata, snaga pumpe pranja, količina vodde za ispiranje itd.) se takođe mogu optimizovati kao garant perfektnog rezultata pranja.

Izbegavati nagle promene temperature

Čaše su veoma osetljive na temperaturu, i nagle promene temperature mogu skratiti njihovo trajanje.

Savet: Ostavite čaše da se ohlade makar do sobne temperature pre nego u njih sipate hladno piće.
Winterhalter rešenje: Mašine za pranje čaša Winterhalter sa hladnim ispiranjem će sniziti temperaturu čaša prilikom ispiranja da bi ubrzo bile spremne za ponovnu upotrebu.

Sušenje

Ukoliko vrata mašine ostanu zatvorena nakon ciklusa pranja, isparenja će se prilikom kondenzacije pretvoriti u kapima na čaši, i tako uticati na sušenje.

Savet: Uvek otvorite vrata mašine i izvucite korpu nakon ciklusa pranja. Ne ostavljajte čaše u mašini preko noći.
Winterhalter rešenje: Mašine za pranje UC-Energy i PT-EnergyPlus imaju patentiran sistem prerade pare. Ovaj sistem sprečava kondenzaciju i omogućava brže sušenje ćaša, pozitivno utičući na vazduh u okolini i na potrošnju električne energije.

Od zamagljenih do kristalno čistih čaša

Kada je mašina povezana direktno na vodovodnu mrežu, kamenac i čestice različitih prirodnih primesa mogu se zadržati načašama u vidu belih fleka na čašama ili zamagljenosti.

Savet: Priprema vode i dodatak ispiranju u vidu deterdženta sa niskom koncentracijom kiselina će omogućiti blistav sjaj čaša.
Winterhalter rešenje: Omogućite odgovarajuću pripremu vode u vidu omekšivača vode ili demineralizatora vode i gde je potrebno, B200S sredstvo ispiranja.

Bez poliranja!

Ručno poliranje omogućava bakterijama da se šire po staklu preko krpe i to je veliki higijenski problem. Dodatno oduzima vreme i povećava mogućnost povrede i lomljavine stakla.

Savet: Ne polirati čaše ručno.
Winterhalter rešenje: TE i VE serija demineralizatora, kao i Excellence serija uređaja za reverznu osmozu će omogućiti optimalan kvalitet vode prilikom pranja čaša. Taj način prerađivanja vode u mašinama za pranje čaša kao rezultat daje njihov blistav sjaj.